A kezdők nagy kérdése: Milyen e-mail küldő rendszer a legjobb?

Még csak az első lépéseknél jársz az e-mail marketinged megtervezésébe? Akkor szinte biztos vagyok benne, hogy Neked is fejtörést okoz, hogy melyik e-mail küldő rendszert válaszd. Ezzel a cikkemmel szeretnék egy kis segítséget nyújtani a döntéshez.

Milyen a jó e-mail küldő rendszer? Néhány hasznos funkció, amikkel jó, ha rendelkezik a ki választottad.

Legyen autoresponder

Ez azt jelenti, hogy a rendszer képes időzítve vagy egy tevékenységhez kötötten előre megírt üzeneteket kiküldeni. Például, ha valaki a honlapodon vásárol, akkor egy e-mail formájában megköszöni a megrendelést.

Opt-in vagy dupla opt-in legyen?

Nos, erről nagyon megoszlanak a vélemények. Az opt-in azt jelenti, amikor valaki feliratkozik a szokásos módon a hírleveledre és az adatai elküldése után már fent is van a listádon. A dupla opt-in esetében viszont az adatok elküldése után a rendszer küld egy e-mail a megadott címre, amiben lesz egy link, aminek a segítségével megerősítheti a feliratkozást.

Előnyök és hátrányok: A sima opt-in gyorsabban működik, ezért könnyebb fele feliratkozókat gyűjteni, viszont a dupla opt-in kiszűri azokat, akik csak „poénból” iratkoztak volna fel, így minőségibb listát kapsz. Azonban ez utóbbi esetben meg van a veszélye annak is, hogy a jóhiszemű feliratkozó már nem teszi meg a második lépést, így elveszítesz egy embert.

Szegmentálási lehetőség

Erre óriási előnyként tekints!

Részben azért, mert az olvasók cselekvéseinek a tanulmányozásával állandóan új témákat szerezhetsz. Például, ha sokan kattintottak egy bizonyos termékre a hírlevélben, akkor Nekik a hozzá kapcsolódókat is kiküldheted. Másrészről (és ez a fontosabb) sokkal személyre szabottabbak lesznek az üzeneteid, hiszen a kisebb csoport szájízére szabhatod az adott levél tartalmát. Ez manapság nagyon fontos, ha sikeres szeretnél lenni a marketing levelek kiküldésében.

Lehetőleg ne Neked keljen feltelepíteni.

Ha csak nem vagy programozó, rendszergazda vagy nagyon kocka, akkor azt javaslom olyan rendszert válasz, ahol nem Neked kell feltelepíteni a tárhelyedre a cuccot, hanem más rendszerét használhatod. Ezzel nem csak a kezdeti időben spórolsz magadnak időt, hanem probléma esetén a szolgáltató tud Neked segíteni.

Webgalamb

Webgalamb hírlevélküldő rendszer

Webgalamb hírlevél küldő

A Webgalamb egy viszonylag népszerű e-mail küldő szoftver kis hazánkban. Ennek talán az egyik oka, hogy egy egyszeri díj kifizetése után korlátlanul használhatod a rendszert (30 napig ingyen kipróbálhatod). Másrészről könnyen értelmezhető és jól használható megoldás. Én is szoktam használni saját vagy ügyfél részre is. Mindenképp érdemes felvenni a megfontolandó szolgáltatók listájára.

Listamester

Ezt a szolgáltatót is sokan használják. A segítségével nem csak hírleveleket, de akár tömegesen sms-t is küldhetsz. Online kérdőívek készítésére és a segítségükkel történő adatgyűjtésre is alkalmas. Van egy nagyon pici ingyenes csomagjuk, ami pont arra elegendő, hogy a legelején jól megtanuld használni a rendszert, ezután éves szinten kell fizetned a szolgáltatásért.

MailChimp

MailChimp hírlevél küldő rendszer

MailChimp

Ez egy amerikai szolgáltató, amit itthon is nagyon sokan használnak. Igényes hírleveleket lehet összerakni benne, melyek időzíthetőek is. Vannak akik hátrányaként emlegetik, hogy csak dupla opt-in megoldásra képes, de ha Te pont ezt keresed, akkor ezzel sem lesz gondod.

 

 

cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Fresh Coffee
Subscribe to our free newsletter and get all the coffeeshop's news right into your mailbox. And a cup of mocha for free.
111 napos Email kurzus?
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről, törvényekről.

Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. A jogi rizsától függetlenül az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom!
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Figyelem!
A hírlevél marketing fontos, a legolcsóbb ügyfélszerző megoldás még mindig ez! Elmondom a legfontosabb tippeket!