Ilyen a nagyipari adathalászat avagy a probléma bőven túl mutat a spammereken!

Ha rendszeresen olvasod a cikkeinket, akkor biztosan tapasztaltad már, hogy gyakran felszólalunk a spammer tevékenység ellen. Azonban ez a probléma csak egy viharka a biliben ahhoz képes, amiről most fogunk írni. Sokan bele se gondolnak, hogy milyen energiák szabadíthatóak fel az adatok segítségével és, hogy valójában mi is zajlik a háttérben. Nem akarjuk azt mondani, hogy ezt mi nem gondoltuk volna, de talán e nélkül a hír nélkül inkább összeesküvés elmélet szaga lett volna egy ilyen cikknek.

De akkor jöjjön a rideg valóság!

Nem indul valami jól ez az év a nagy kék közösségi oldalnak! Már megint botrány van a háza táján! Az év elején már tett egy bejelentést, amivel nem igazán vívta ki a felhasználók szeretetét, de az a mostani baki még tőlük is sok volt!

Nem olyan régen kiszivárgott a hír, miszerint 50 millió Facebook felhasználó adata került rossz kezekbe. A Cambridge Analytica nevű cég vélhetően ezen adatok segítségével vehetett rész politikai befolyásoló kampányokban. Bár egyesek vitatják, hogy ez valóban akkor horderejű ügy, mint amilyennek állítják, és nem lehet nagy hatékonysággal befolyásolni az emberek véleményét a felhasznált adatok segítségével.

Adathalászat a Facebookon is

Adathalászat a Facebookon

Mi az utóbbi állítással erősen vitatkoznánk, hiszen a múltban az internet nélkül is volt erre bőven példa, most hogy az információ pedig pillanatok alatt képes bejárni az egész világot sokkal egyszerűbben meg lehet mondai az embereknek, hogy miről mit gondoljanak. Bár Steve Bannon váltig állítja, hogy az információk segítségével nem manipulálták a választásokat, de annak fényében, hogy Trump győzelme után Zuckerberg mennyire fogadkozott kicsit nehezen hiszünk ennek a kijelentésnek. És azt is nehéz elképzelni, hogy a kék óriási erről mit sem sejtett. De persze nem akarunk belemenni semmilyen összeesküvés elméletbe.

A lényeg, hogy az adathalászat mindig és volt és lesz is. Szeretnénk azt hinni, hogy a törvény oltalmazó keze vigyáz ránk és nem engedi, hogy csúnya emberek ellenünk használják azt a békés kis dolgot, amit Facebook-nak neveznek és az életünk szerves részét képezi. A rideg valóság az, hogy minden leadott kattintásnak és elküldött üzenetnek hír értéke van. Az, hogy a Facebook ezeket az infókat hirdetési célokra használja fel eddig is egyértelmű volt. Ezt szinte mindenkinek sikerült is elfogadni, hiszen így már nem kell irreleváns és unalmas reklámokkal találkozni.

Egy ilyen problémát ne lehet csak egy kis fogadkozással elintézni!

Bár a Facebook állítja, hogy fogalma sem volt róla, hogy a Cambridge Analytica még mindig használja felhasználói adatokat arról meg aztán pláne, hogy nem tudtak, hogy mire. De vajon egy ilyen hatalommal bíró cég, mint a Facebook megteheti, hogy ekkorát hibázzon? Elegendő a folyamatos mosakodás? El lehet nekik hinni, hogy minderről semmit nem tudtak? Te mit gondolsz? Egy a botrány megváltoztatja a véleményed a közösségi oldalakról?

Facebook felhasználók

cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Fresh Coffee
Subscribe to our free newsletter and get all the coffeeshop's news right into your mailbox. And a cup of mocha for free.
111 napos Email kurzus?
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről, törvényekről.

Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. A jogi rizsától függetlenül az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom!
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Figyelem!
A hírlevél marketing fontos, a legolcsóbb ügyfélszerző megoldás még mindig ez! Elmondom a legfontosabb tippeket!