Adatbázis vásárlás, mint egy repülőgép landolás?

Hogy mi hasonlóság az adatbázis vásárlás és egy utasszállító repülőgéppel történő landolás között, ha laikus vagy? Nos! Az inspirációt egy nemrég látott videóból merítettem, ahol egy költői kérdést tesznek fel: vajon le tud tenni egy utasszállítógépet egy utas? Mivel régóta érdekel a repülés, ezért rögtön rázoomoltam, rácuppantam erre a videóra és megnéztem. És valóban egy Boeing szimulátorba beültetnek egy hölgyet, aki robotpilótával és egy felkészült pilóta rádiós utasításai alapján sikeresen landol a géppel, amelyet önállóan kétségkívül ripityára törne. Azonban még így is patakokban úszik a verejtéktől, mert elég hiteles ez a szimulátoros történet, így beleéli magát az ember lánya. Utána meginterjúvolja a pilóta a hölgyet, hogy szerinte képes volna egy utas lerakni a gépet?  A hölgy kétséget kizárva állítja, hogy biztosan nem, mert nagyon bonyolult műveletek sorát kellett beállítani. Így biztosra veszi, hogy egy utasnak ez nem sikerülhet.

Miért rizikós az adatbázis vásárlás?

Mi hasonlóság az adatbázis vásárlás és egy utasszállító repülőgéppel történő landolás között?

Adatbázis vásárlás: Mire kerestem ezután a választ?

Erre: Vajon egy laikus képes megfelelő marketing adatbázist realizálni? És aztán képes arra szakszerűen kiküldeni egy hírlevelet? A válaszom az eddigi tapasztalataim alapján az, hogy: NEM, mert ez is egy külön szakma, amely rengeteg olyan területet rejt magába, amelyről fogalma sincs a legtöbb cégvezetőnek, tulajdonosnak,értékesítőnek, de még sok marketingesnek sem! Nézzük meg, hogy miért ilyen nehéz történet ez az adatbázis vásárlás?!

Adatbázis vásárlás: Miről ismered fel a kamu cégeket, személyeket?

Már eleve a beszerzéssel meggyűlhet a bajod, mert 20 milliós büntetéseket zsebelhetsz be, ha kamu adatbázis vásárlásra adod a fejedet. Márpedig abból áll a felkínált ajánlatok 95%-a, így nem lesz nehéz belefutnod valamelyikbe… Milyen a kamu e-mail adatbázis? Az én olvasatomban a kamu marketing adatbázis egy nem törvényes, nem hivatalos forrásból származik. Vagy egész egyszerűen letöltötték a neten szereplő emberek e-mail címeit, amelyek így nem felhasználhatóak. Következésképpen nagyon megbüntetik azokat, akik ezeket használják, mert az emberek hidegrázást kapnak a kéretlen hírlevelektől. A kör hamar bezárul, mert az emberek ezért tesznek (feljelentik a kéretlen levélküldőket) is, hogy vétkesek elnyerjék méltó jutalmukat… Tehát itthon is szinte csak ilyen ajánlatokba futsz! De milyen az ilyen? Nincs fent elérhetőség, cégnév, székhely, arcfotó, netán videó a tulajról. Nincs vonalas telefonszám, amely még mindig a komolyságot tükrözi, mert mobilja bárkinek lehet. Két lényeges pontja azonban minden ilyen oldalnak van, az egyik, hogy nagyon kedvezően ajánl több ezer, tízezer vagy százezer, netán milliós nagyságrendű e-mail címet. A másik lényeges pontja, hogy semmilyen formában nem vállalja fel magát. Tehát ezeken az oldalakon nem fogsz arcfotót látni a tulajról, vezetőről, az egészen biztos! És akkor az apróhirdetések hihetőségéről már nem teszek említést, mert azok aztán már minden komolyságot mellőznek.

Adatbázis vásárlás: Mi alapján válassz partnert?

A választásod alapja kell legyen, hogy a cég, amelytől rendelsz:

  • Komoly referenciákat tudjon felmutatni.
  • Rendelkezzen székhellyel, telephellyel, amely leinformálható.
  • Rendelkezzen telefonszámmal, a vonalas telefon még komolyabb alapokat jelent.
  • Szerintem fontos, hogy egy vállalkozó az arcát adja a termékéhez! Ez bizonyítja a feddhetetlenségét, megbízhatóságát.
  • Jelentős, ha van tréning anyagjuk, magazinjuk, amely a szakmaiságukat bizonyítja.
  • És nem utolsó sorban az is fontos, hogy legyenek ajánlásaik, ez egyben számodra is garancia, hogy jó lóra teszel!

Adatbázis vásárlás: Miért bízd szakértőre?

A fenti példámból kiindulva a te érdeked, hogy ne saját magad láss hozzá az e-mail adatbázis vásárláshoz és építéshez, mert összetett feladat. A házépítéshez is mérnököt, generál kivitelezőt, ácsot, gázszerelőt hívnak. Azonban azt figyeltem meg, hogy a sok olcsó, ingyenes marketing workshop elhiteti a cégvezetők, tulajdonosok, értékesítők egy részével, hogy milyen egyszerű is az adatbázis marketing. Milyen egyszerű hírlevelet írni és kiküldeni. Kiküldeni a hírlevelet egy gombnyomás! Azonban a fontos kérdés, de előtte hány óra ment el teszteléssel? És utána pedig az a kérdés, hogy hány címzett kapta kézhez, mert ez már korántsem egyértelmű. Ugyanis rengeteg levél landol a szemétben. Ha az első hírleveled vagy egy ominózus marketing leveled nem jó, akkor azzal sokat tudsz rontani az e-mail adatbázis összképén.

Adatbázis vásárlás: Már a kiküldés előtt is vége lehet mindennek!

Szóval egy szónak is száz a vége, a szakértő tudja mit kell tenni. Vagy mégsem? Ide kapcsolódik egy az utóbbi hetekben zajló tesztelés története, amely nem akarta lehozni a várva várt sikereket. Ugyanis bármit tettünk a levél roppant rossz értékeléseket kapott a tesztelésre használt programok körében. Ebben benn van az is, hogy több szerveren keresztül kerül kiküldésre a levél, amely rendesen megbonyolítja a hibaforrások és a faktorok számát is. Az egészet még pikánsabbá teszi, hogy ezek a rendszerek különböző érdekeltségi körökhöz tartoznak. Már majdnem feladtuk, de 3 hét után végre sikerült kideríteni, hogy mi miatt borult el az egész kártyavár a hírlevél kiküldések során. Ezt biztosan állíthatom, hogy egy laikus nem is észlelte volna ezt a problémát. Csak azt, hogy senki sem kapta meg a hírlevelét…

Adatbázis vásárlás: Miért bízz meg adatbázis marketing szakembert?

Egy nyomós érv mellettünk, mellettem! Lehet, hogy milliós üzletet építhettél volna egy ötletedből, ha a címzettek meg is kapják a leveledet. És még nagyobbat építhettél volna, ha a leveled elég meggyőző ahhoz, hogy el is olvassák a mondanivalódat. De ez már csak profi hírlevélkiküldéssel és még komolyabb hírlevél szövegírással lehetséges. Nagyon nem mellékes a hírlevél kiküldésed milyensége, mert ahhoz mi például 8 szoftvert használunk. Mármint a kiküldéshez és az előzetes szerkesztésekhez, elemzésekhez, tehát ez egyáltalán nem is olyan könnyű feladat.

Marketing adatbázis építés: Miért fontos ez még mindig?

A marketing adatbázis építése egy folyamat kell legyen a vállalkozásodban, amelyből aztán folytonosan “veszed ki” az új érdeklődőket, vásárlókat. Ezzel meg tudod többszörözni az érdeklődőid számát, mert nagyon sokan egyébként elmennének az oldalról. De ha van mód rá, hogy megszerezd a címüket (és ezt meg kell teremteni), akkor ezzel növeled a jelöltek számát. Plusz ezzel csökkented a csak úgy távozók számát az (webshop-ra ugyanúgy érvényes, sőt…) oldaladról.

Te is ügyesen szeretnél landolni az e-mail adatbázis vásárlásban!

Te is ügyesen szeretnél landolni az e-mail adatbázis vásárlásban és nem pofára esni? Akkor keress meg bátran, mert már +350 e-mail adatbázist építettem meg az elmúlt évtizedben, sőt már közösségi oldalak bázisát is építem az elmúlt 5 évben, így abban is fogok tudni neked segíteni. Tetszett az írásom, akkor oszd meg kérlek másokkal is. Nyomj egy megosztást, lájkot. Előre is köszönöm.

cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Fresh Coffee
Subscribe to our free newsletter and get all the coffeeshop's news right into your mailbox. And a cup of mocha for free.
111 napos Email kurzus?
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről, törvényekről.

Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. A jogi rizsától függetlenül az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom!
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Figyelem!
A hírlevél marketing fontos, a legolcsóbb ügyfélszerző megoldás még mindig ez! Elmondom a legfontosabb tippeket!