Mikor spam a spam?

Arról már számtalanról szót ejtettünk, hogy a spammerek mekkora károkat okoznak az email marketing világában. Azonban sok esetben nem annyira könnyű eldönteni, hogy mikor küldünk ki spam levelet és mikor van lehetőségünk feliratkozás nélkül is hírlevelet kiküldeni.

A spam elméleti és erkölcsi háttere

Sajnos nagyon sok vállalkozás akad, akik egyáltalán nem érzik, hogy mi a baj a spam marketinggel. Velük nem is nagyon tudunk mit kezdeni, mert nekik nincs ember a földön, aki meg tudná magyarázni, hogy rossz stratégiát folytatnak. Ez abból is nagyon jól látszik, hogy a kéretlen levelek után járó óriási büntetések sem riasztják vissza Őket. Azonban azzal is tisztában vagyunk, hogy nem minden vállalkozás engedheti meg magának, hogy saját címlistát építsen fel (nincs elég pénzük és idejük, hogy ezt a folyamatot kivárják). Most Nekik szeretnénk egy útmutatóval szolgálni.

Mi számít személyes email címnek

A törvényi szabályozás azt mondja ki, hogy személyes email címre csak feliratkozás után szabad hírlevelet kiküldeni. De mi számít személyes email címnek? Mikor küldhetünk kéretlen hírlevelet legálisan? Biztosan Ön is sokszor találkozott már vele, hogy egy cég weboldalán a kapcsolati címben szerepel a kontakt neve. Abban az esetben ha ez így van nem javasoljuk a kéretlen kapcsolat felvételt, mert ez arra enged következtetni, hogy az illető akár magán célokra is használhatja az adott fiókot. Ez nem a mi következtetésünk, hanem hivatalos álláspont. Az egyszerűség kedvéért szemléltetjük egy példával: bökönyi.norbert@pallas.hu címre nem küldhetünk ki „spam” hírlevelet, amíg a pallas@pallascommunicatio.hu címre viszont igen, mivel ez utóbbi céges kapcsolati címnek számít. Ilyen esetekben megkereshetjük Őket az üzenetünkkel, de csak akkor, ha az adott vállalkozás számára valóban releváns ajánlattal tudunk szolgálni.

Bár lehet, de biztosan jó ötlet?

Ez egy nagyon fogós kérdés! Ez a „kiskapu” lehetőséget nyújt minden vállalkozás számára a kéretlen üzenetek kiküldésére büntetés nélkül, azonban nagyon körültekintően kell eljárnunk! Mi azt javasoljuk, hogy valóban csak akkor teremtsünk így kapcsolatot, ha szinte személyre szóló ajánlattal tudunk szolgálni a vállalkozás számára egyéb iránt szembesülhetünk a negatív következményekkel. Bár pénzbeli büntetés nem jár érte mégis eláshatjuk magunkat nagyon sok olyan vállalkozás előtt, akik egyébként potenciális ügyfeleink vagy partnereink lehetnének.

Spam azaz kéretlen hírlevelek

Kéretlen hírlevelek

Végső jó tanács

Abban az esetben ha kéretlen email marketingen gondolkozik legelsőnek mindenképpen vegye fel a kapcsolatot a hivatalos szervekkel vagy egy szakjogásszal. Ezen a területen is folyamatosan történnek változások, így ami lehet, hogy ma még érvényes holnap már nem lesz igaz. Ez az egyik járható út, ha szeretné elkerülni a büntetéseket. Azonban ennél talán egyszerűbb és biztonságosabb megoldás, ha profikra bízza az e-mail marketingjét. Ha úgy érzi segítségre van szüksége, hogy biztosan megússza a busás büntetéseket vegye fel velünk a kapcsolatot és megbeszéljük, hogy milyen kedvező megoldásokat tudunk nyújtani Ön számára.

 

Tagged on: , ,
cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Fresh Coffee
Subscribe to our free newsletter and get all the coffeeshop's news right into your mailbox. And a cup of mocha for free.
111 napos Email kurzus?
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről, törvényekről.

Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. A jogi rizsától függetlenül az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom!
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Figyelem!
A hírlevél marketing fontos, a legolcsóbb ügyfélszerző megoldás még mindig ez! Elmondom a legfontosabb tippeket!