Adatvédelmi konferencia 2016

Adatvédelmi konferencia 2016, meghívást kaptam rá

Adatvédelmi konferencia 2016,  meghívást kaptam az Mfor.hu “Adatvédelmi Konferencia 2016 – Fókuszban a változások” rendezvényén történő fellépésre, ahol a gyakorlati oldalról közelítettem meg a hírlevél adatbázisok kezelését és az adatbázis építés rejtelmeibe is betekintést nyújtottam. Bizonyára tudod, hogy az adatvédelemmel szórakozókra, visszaélőkre kiróható büntetés  mértéke megduplázódott, így 20 millió forintra is büntethetők.

Adatvédelmi konferencia 2016

Adatvédelmi konferencia 2016

Milyen lényeges változások történtek az adatvédelemben?

Az EU jogi rendszere szépen lassan teljesen felül fogja írni a hazai törvényeket, rendelkezéseket, ezért folyamatosan figyelemmel kell kísérni a változásokat. Már az idén ki fog jönni, előreláthatólag május környékén az a átható adatkezelési törvény, amely új mederbe fogja sodorni a hazai rendelkezéseket. A várt törvény életbe léptetésére az előzetes információk szerint 2018-ig még vár a hatóság.

Melyik volt a legjelentősebb adatvédelmi változás?

Az adatvédelmi konferencia 2016 egyik legjelentősebb beharangozója a büntetések további emelkedéséről szóltak, amely nem elhanyagolható pénzbeli megrovást prognosztizálnak, ugyanis az új törvény szerint a mostani 20 millió forintos bírságok helyébe 10-20 millió Eurós büntetések fognak lépni. Az ilyen mértékű pénzbírság már a nagyvállalatok kedvét is elveszi az adatokkal való visszaéléstől, mert ez bődületesen sok pénz.

A 2016-os adatvédelmi konferencia legjelentősebb jóslata!

A 2016-os adatvédelmi konferencia legjelentősebb jóslata, így ez a bődületesen nagy pénzbírság lehetősége volt. Reméljük, hogy a bevezetés után már tényleg mindenki tiszta lappal fog játszani, mert különben nagyon nagy bajba sodorhatja a vállalkozását, de még az egzisztenciáját is!

Milyen témákat érintett még a konferencia?

A másik érdekes kérdés az adattovábbítás volt, amelyet minden adat átküldése, továbbküldése során meg kell feletetni a jogi követelményeknek. Az ilyen műveltek a legtöbbször – ahogy ez visszaigazolást nyert a konferencián –  nincsenek hivatalosan lefedve, így nem készülnek rá jogilag kifogásolhatatlan megállapodások vagy szerződések.

Milyen érdekesség volt még a konferencián?

Az adatkezelési konferencia 2016 néhány elgondolkodtatót jelenséget is feltárt a kedves jelenlévők között. Ilyen például annak a ténynek a gondolata, hogy országok közötti adattovábbítás sem történhet meg csak úgy ni! Gondolj egy nagy multinacionális cégre, ahol az anyavállalat Amerikában székel, de van egy fiókja mondjuk Budapesten is. A budapesti fiókból nem küldhet csak úgy át az anyavállaltnak adatokat az ügyfeleiről, hanem ezt jogilag nagyon alaposan körbe kell járni!

Ugyanez a szituáció a Cloud Tárhelyekkel!

Bár sok olvasóm biztosan bele sem gondol, de a cloud tárhelyek, azaz felhő alapú rendszerekben tárolt adatoknál is elképzelhető, hogy az tulajdonképpen egy kínai vagy amerikai szerverre kerül eltárolásra. Ez sem történhet meg minden hivatalos dokumentáció nélkül, mert erről értesíteni kell az adatbázisban szereplőket.

Az adatkezelés jogi útjai kifürkészhetetlenek…

Éppen ezért érdemes szakértőhöz fordulnod ezen a vonalon is, mert igazán nagy büntetések vannak már most, de ez még magasabbra fog rúgni rövidesen. Mi is foglalkozunk ilyen jellegű kérdések megválaszolásával, valamint a jogi háttér lefedésével, így bátran fordulj hozzánk.

cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Fresh Coffee
Subscribe to our free newsletter and get all the coffeeshop's news right into your mailbox. And a cup of mocha for free.
111 napos Email kurzus?
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről, törvényekről.

Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. A jogi rizsától függetlenül az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom!
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Figyelem!
A hírlevél marketing fontos, a legolcsóbb ügyfélszerző megoldás még mindig ez! Elmondom a legfontosabb tippeket!