Nőtt az adatvédelmi bírság mértéke?

Valóban nőtt az adatvédelmi bírság mértéke?

Az adatvédelmi bírság mértéke megnőtt az év végére! Most mit kezdjünk ezzel a hírrel? Eddig is 10 millió körül mozgott az adatvédelmi büntetések felső határa, de az sem tartotta vissza a notórius szabályszegőket a jogi keretek feszegetésétől. Majdnem olyan ez, mint az autópályán kiírt 130 km/h sebességkorlátozás, amelyet én tisztességesen 5%-kal szoktam megszegni. Azonban sokan így is letolnak 150, 160, 180, 220 km/h sebességgel. Családos emberként nem állok le rivalizálni velük, mert vár otthon két gyönyörű gyermekem.

Miben más az adatvédelmi törvény feszegetése?

Az adatvédelmi törvény 1%-ban történő megszegése is maga után vonhatja a 10 milliós bírságot, mert elképzelhető, hogy egy olyan érzékeny pontot hág át valaki, amelyet nem volna ildomos. [sociallocker id=1291][/sociallocker]

Nőtt az adatvédelmi bírság mértéke?

Emelkedett az adatvédelmi bírság?

Bocsánat, 10 millióról beszélek?

Akkor félre beszéltem egy cseppet, mert arról van szó, hogy nőtt az adatvédelmi törvény áthágásból eredő büntetés mértéke! Konkrétan a duplája lett azaz 20 millió forintos dicséretben részesülhet az a bátor és fenemód firnyákos vállalkozó, aki megszegi a szentséget. A hazai vállalkozóknak, szerintem a 10 milliós büntetés is sok volt, de talán majd jobb belátásra téríti őket a 20 milliós bírság.

Tréfálok az adatvédelmi bírsággal kapcsolatban?

Nem! Emelték és valószínűleg még lesz további növelés ezen a fronton, mert ahogy 2015-ben, úgy idén is lesznek bátor kalandorok, akik megkísérlik áthágni az adatvédelmi törvény bugyrait. Vagy csak egész egyszerűen egyesek nem követik az adatvédelmi törvény, az általános szerződési feltétel, jogi nyilatkozat aloldalaik tartalmainak megfelelőségét. Magyarul elavult, másolt vagy valahonnan letöltött formanyomtatványokat, kliséket használnak, de ezek a feltételek minden vállalkozásnál mások! Pontosan ezért érdemes a fent említett dokumentumok megírását egy ehhez a területhez magas fokon értő csapatra bízni!

Hogyan fogadtam a büntetések emelését?

Ahogy mondani szokták én üdvözlöm az adatvédelmi törvény megszegéséből eredő büntetések mértékének növelését, mert tudom, hogy hány kéretlen levél érkezik naponta az éterben. Alig bírom kihalászni én is a leveles ládámban a fontos leveleket, a nélkülözhetetlen információkat a sok spam levél közül. Küldetésemnek tartom, hogy ezeket a leveleket csökkentsem és hatékonyabb, célzottabb megoldásokat tanítsak, mutassak a hazai vállalkozóknak is.

Mi is a valódi hírlevél marketing probléma?

Egyáltalán hírlevél marketing problémáról van szó? Vagy arról, hogy a vállalkozók képzetlenek, ha a termékeik eladásáról van szó? A hírlevél kiküldés még mindig nagyon jól működő marketing eszköz – húúú, nagyon kell hozzá érteni -, de az online marketing vagy bármilyen marketing csakis célzottan tud efficiensen működni. Hogy miért? Egyszerű, mert akkor ér célba a reklámüzeneted, ha befogadóknak küldöd! Ha olyan email adatbázis tagjait ostromlod hatalmas steak hírlevél reklámokkal, akik vegánok, akkor ne nagyon számíts ebből a kampányból brutális eladásokra! Ugye érthető vagyok?

Pontosan ez a probléma az adatvédelmi mizériával is!

Ha valaki még nem égette meg magát, ha valaki még nem tanulta meg, hogy az olcsó hús – az adatvédelmi minta, adatkezelési minta, ászf minta, jogi nyilatkozat minta letöltés és persze a kamu internetes címlisták – a végén mindig a legdrágább, akkor neki még tanulnia kell… Majd az első 600.000 forintos vagy néhány milliós büntetés után már nem lesz rest pár tíz vagy húsz ezer forintot beruházni a hátsója védelmében, valamint egy rendes email adatbázist építeni. A büntetés után már mindenki megtanulja, hogy adatvédelmi körökben jártas csapatot bízzon meg inkább az ilyen jellegű dokumentumai megfogalmazására, igaz? És hatékony címlista építésben tapasztalt gárdát kérjen fel egy marketing adatbázis realizálásához.

Okosan marketingezni!

Érdemes még okosabban marketingezni és átnézetni az ilyen jellegű dokumentumaidat, mert nagyon komoly bírságokat kaphatsz értük. Segíthetünk neked benne? Netán nálad is aktuális az adatkezelési szabályzat lefektetése, jogi nyilatkozat írása vagy egy általános szerződési feltétel lefektetése? Akkor itt tudsz jelentkezni egy díjmentes felmérésre. Átnézzük és megmondjuk, hogy ezeken kell változtatni vagy sem!

cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Fresh Coffee
Subscribe to our free newsletter and get all the coffeeshop's news right into your mailbox. And a cup of mocha for free.
111 napos Email kurzus?
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről, törvényekről.

Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. A jogi rizsától függetlenül az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom!
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Figyelem!
A hírlevél marketing fontos, a legolcsóbb ügyfélszerző megoldás még mindig ez! Elmondom a legfontosabb tippeket!