Spam szűrők kikerülése – mi a módszer?

Kikerülni a spam szűrök szorításából!

Ha folyamatosan hírlevelezel a spam szűrök kikerülése problémával ütközni fogsz. Előbb vagy utóbb szembe fog veled jönni, mert egy idő után biztosan bele fogsz futni a spam szűrőkbe a hírleveleiddel. Ezek a fránya, virtuális masinák sajnos még akkor is problémát jelenthetnek, ha előzetesen engedélyt kaptál az e-mailek kiküldésére. Ahhoz, hogy ezt a problémát kiküszöböld tudnod kell, hogy miket figyelnek a spam szűrők.

Kinek sikerült az Elsődleges fül alá érkezni? És nem a kéretlen levelek alá?

Kivédeni a kéretlen levelek mappát és elkerülni a spam mappát? Spam szűrök kikerülése?

Mit jelent pontosan a spam?

Ezek olyan kéretlen üzenetek, melyek fogadására előzőleg nem adott engedélyt az email cím tulajdonosa. Minden olyan címlistával, amit nem egyedileg a cégednek készítettél vagy készítettek spam hírlevelezést követsz el. Éppen ezért rejtenek nagy veszélyeket az interneten vásárolható és letölthető címlisták.

Spam szűrők kikerülése… Mit néznek a spam szűrők?

Számos paramétert vizsgálnak, amik vizsgálata alapján eldöntik, hogy az adott levél spamnek minősül vagy sem. Minden egyes gyanús elem után büntetőpontot kap az adott üzenet és egy bizonyos pontszám felett spamnek minősítik a rendszerek.

A spam szűrők kikerülése fontos, ám mik érnek büntető pontokat?

·         A kiküldött címlistában sok érvénytelen e-mailcím szerepel. Ez arra enged következtetni a spam szűrőknek, hogy nem egyénileg dedikált címlistával dolgozol.

·         A feladó előző hírleveleire nagy számban érkeztek spam bejelentések.

·         A hírlevélben linkelt weboldallal kapcsolatban sok spam bejelentés érkezett.

·         Mindenféle előzmény nélkül hirtelen hatalmas számú kiküldést észlelnek tőled.

·         A felkiáltójel indokolatlan, gyakori használata.

·         Ha mindent kizárólag nagybetűvel írsz. Ez főként a spamerekre jellemző cselekedet, de emellett is egy nagyon otromba megoldás, mert azt a hatást kelti mintha ordibálnál.

·         Nagyon élénk színek alkalmazása. Főként a neon zöld és az élénkpiros számít ilyennek.

·         Sajnos a spam szűrők a képekkel nem nagyon tudnak mit kezdeni, így ha a hírleveled egyetlen nagy képből áll, akkor baj lesz.

.         A képhez nincs alt tag (helyettesítő szöveg) rendelve, akkor azt spamnek minősítik.

·         Vannak jellemző kifejezések, melyeket a szűrők a spam levelekkel azonosítanak. Ilyen az „Egyedülálló ajánlat!” vagy a „Kattints ide!!”

Használd az ügyfeleid nevét a Spam szűrők kikerülésére!

Sokan úgy gondolják, hogy e-mail címlista építésénél hátrányt jelenthet ha túl sok mezőt raknak az űrlapra, azonban én azt mondom, hogy ettől függetlenül is mindig kérd el a feliratkozni kívánó keresztnevét. Ez a plusz rubrika nem fog elijeszteni senkit, aki fel akar iratkozni. Sőt! A személyes törődés érzetét kelti majd. Az így megszerzett keresztnevet mindenképp alkalmazd a hírleveledben, mert ez a spam szűrők szemében egy pozitívum.

Spam szűrők elleni harc és konklúzió!

Ha röviden összegezni szeretnénk a fentieket az a legfontosabb, hogy jogszerűen felépített listával kell rendelkezned, melyről érdemes megőrizni a bizonyítékot, hogy minden rajta szereplő cím tulajdonosa az engedélyét adta a hírleveleidhez. Ez azért fontos, mert az egyénileg dedikált címlisták esetén is előfordulhat 1-2 spam bejelentés. Jól látható helyen tüntesd fel a leiratkozó linket és ne használj spamerekre jellemző kifejezéseket.

A spam szűrők is fejlődnek…

A spam szűrök kikerülése csakis a saját kritérium rendszerük betartásával lehetséges. A rendszerek nagyon összetettek, folyamatosan bővülnek, így ezeknek a szabályoknak a betartása sem garancia mindenre. Azonban ezek olyan alapvető elvek, melyeket feltétlenül be kell tartanod az eredményes és sikeres hírlevél küldések eléréséhez!

cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Fresh Coffee
Subscribe to our free newsletter and get all the coffeeshop's news right into your mailbox. And a cup of mocha for free.
111 napos Email kurzus?
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről, törvényekről.

Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. A jogi rizsától függetlenül az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom!
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Figyelem!
A hírlevél marketing fontos, a legolcsóbb ügyfélszerző megoldás még mindig ez! Elmondom a legfontosabb tippeket!