Miért nélkülözhetetlen az email címlista letöltés?

Email címlista letöltéssel hamarabb realizálsz ügyfeleket, igaz?

Talán te is hallottál már arról, hogy az interneten használható és működő email címlista bázisok készen állnak a letöltésre. Neked csak annyi a dolgod, hogy rákeresel és letöltés után feltöltöd a hírlevélküldő szoftver importálási opciójával a rendszeredbe. Ezt követően pedig máris mehet a hírlevelezés. A legpompásabb a neten fellelhető és letölthető email címlistákban, hogy privát személyek adatait is könnyűszerrel megszerezheted, ráadásul mindezt ingyen realizálod. Bocs ez csak egy vicc volt…

Miért tilos az email címlista letöltése?

Az ügyfeleim nagy része már töltött le így email címlistákat még mielőtt találkoztak volna az oldalammal. Az is gyakori, hogy a konkrét megrendelőimből többen próbáltak email címlista vásárlást is, ezt rendszeresen megtudakolom az újaktól, mert fontos információ. Mi a közös a két irányban? Az, hogy egyiket sem ajánlom neked, mert az email címlista letöltés és megvásárolható email adatbázis megszerzése során olyan email címekhez jutsz, amelyek nem működnek és jogilag elég sikamlós rájuk kiküldeni. Ráadásul ez spam, kéretlen levélnek minősülő hírlevél és hatalmas büntetések járnak az ilyen kampányokért. Miért büntethetnek meg? Mert privát címek keverdhetnek bele az ilyen kétes címlistákba és privát címekre így nem lehet hírlevelet küldeni! Ráadásul nem is etikus, mert nem kérték a hírleveledet.

Miért nélkülözhetetlen sz email címlista letöltés?

Miért érdemes email címlistát letölteni?

Milyen szebb jövő vár az email marketingedre?

Milyen volna, ha a címlistádra csak úgy özönlenének az önkéntes regisztrálók, a konkrét érdeklődők? Az egy igazi utópia volna, igaz? Azonban ez nem csak egy elérhetetlen vágyálom, hanem tényleg teljesíthető küldetés, amely megannyi előnnyel jár a vállalkozásod és persze a te számodra is.

Milyen előnyei vannak az épített email címlistának?

Az épített email címlistákra önként regisztrálnak a konkrét érdeklődők, mert őket tényleg érdekli az amivel te foglalkozol, amiről mesélsz, amiről beszélsz nekik. Így aztán nekik jóval egyszerűbb értékesíteni a termékedet, mint azokra tukmálni, akiket egyáltalán nem érdekel, mert ezek az emberek miattad regisztráltak a hírleveledre! Éppen ezért a netről letölthető email címlista vagy vásárolt email címlista össze sem hasonlítható egy épített email címlista érékesítési mutatóival. Arról nem is beszélve, hogy ezzel nem idegelsz ki feleslegesen sok-sok embert, ami lássuk be nem túl humánus tett.

Miért az épített email címlista?

Az épített email címlista tehát ezeket az előnyöket hozza el a vállalkozásod számára:

 • Csak azok regisztrálnak, akik izgalmasnak találnak,
 • Konkrét érdeklődők, akiket érdekel a terméked,
 • Potenciális vásárlójelöltek, akiknek magasabb arányban tudsz értékesíteni,
 • Összemérhetetlenül magasabb számok születnek egy épített email címlistából,
 • Folyamatosan és stabilan születnek belőle ügyfelek,
 • Állandó és biztos bevételforrás,
 • Folyamatos kapcsolattartás,
 • Jogi megközelítésben is fedhetetlen maradsz, mert korrektül küldöd ki a leveleket.

Milyen veszélyei vannak a címlista letöltésnek?

 • Nem igazán tudod ellenőrizni az email címek forrását,
 • Nem korrekt kéretlenül hírlevelezni,
 • Manapság hamar híre mehet az etikátlan címlista kezelésnek,
 • Ez felkerülhet a közösségi hálókra egy negatív hírnek,
 • Fórumokon is csámcsoghatnak rajtad, a cégeden,
 • De még egy nagy médiafelület is felkaphatja a sztorit,
 • Gondolom nem szívesen kerülnél be egy televízióba ezzel,
 • A büntetések felső határa nem a köztudatban lévő 500.000 ft,
 • Hanem 10 millióra is rúghat a büntetés,
 • Talán érdemes volna ezért kihagyni ezt a rizikót a céged marketingjéből.

Mire érdemes tehát odafigyelni az email címlista vonatkozásában?

 • Ha mástól rendelsz, akkor vállalja magát a weboldalán,
 • Legyen elérhetőség, vonalas telefon a legnagyobb megbízhatóság az én szememben, mert egy vacak mobilszámot bármikor lehet rendelni,
 • Legyen cím, székhely, telephely feltüntetve,
 • Még meggyőzőbb, ha van fent fotó, videó a tulajdonosról, vezetőről,
 • Az email címlista forrás legyen igazolt,
 • Legyen dedikált a lista, csak neked, a te cégednek készülő email adatbázis építés,
 • Akár b2b lista, akár b2c lista a célkitűzés,
 • Mert így szabályos, jogilag így vagy levédve,
 • A netről letölthető vagy megvásárolható listákat sok ezer cégnek értékesítik,
 • Éppen ez az egyik ismérv, ami miatt lerágott csontok, azon felül, hogy amúgy sem használhatod őket etikai és jogi megkötések miatt,
 • Kivétel a kapcsolati céges lista, de abba keveredhet privát cím, ezért nem szabad így megvenni őket a netről, hanem lekutatással lehet maximum realizálni.

Na de minek is építenél címlistát, amikor bármikor letölthetsz?!

Nos, a letölthető listák száz sebből vérzenek, de a költői kérdést mégis fel kellett tennem, mert az ördög nem alszik. Van akiben felmerül az ár kérdése, hogy pár tízezer forintért vesz egy ilyen listát, igaz? De mihez kezdesz vele, amikor azt már ezrek megvették előtted? Leküldték rá a több tízezer hírlevelet és éppen ezért nem is működnek már ezek a címek, mert elkoptatták őket! Szóval az ilyen email adatbázisok tipikusan az olcsó hús esetét testesítik meg számodra is. Persze, ha neked is még szükséged van egy újabb tanulópénzre, akkor megvehetsz egy ilyen listát, de várakozásokat ne támasz felé, mert nem fog működni! Na persze, de az épített email adatbázis drága! Mégis mi drága? Mi vettünk még jó pár éve egy Hyundai fűnyírót, mert pici a pázsit rész, ezért nem akartunk rá költeni így beértük ezzel, de elromlott. Aztán vettünk egy kétszer olyan drága amerikai modellt, de az sem bírta sokáig. Utána vettünk egy Honda fűnyírót, ami már 8 éve bírja a strapát. Ugye érted mire akarok kilyukadni? Szerintem igen…

Az épített email címlista konklúziója!

Az épített email címlista magasabb befektetés, de abból biztosabb arányban lesznek ügyfelek. Az olcsó, letölthető, megvásárolható címlista használhatatlan, igaz olcsóbb. Nem működnek az ilyen email adatbázisok, mert nagyon sok másik cég és valószínűleg a versenytársaid is megvették és elkoptatták már ezeket. Nem lehet velük értékesíteni, mert te próbálod rájuk tukmálni a termékedet. Az épített marketing adatbázis esetében pedig ők jelentkeztek a terméked iránt érdeklődve. Tudod, hogy miért működik jól a Google kampány? Mert ők keresnek a te termékedre és aztán meg is akarják szerezni tőled… Itt is hasonlóan árnyalt a helyzet a letölthető kamu címlisták és az épített címlista között, mert az építettre önként regisztrálnak, mert akarnak tőled valamit. A netről leszedett listák viszont fabatkát sem érnek! Szívleld meg ezt a jótanácsot és kezdj bele az email adatbázis építésbe.

One thought on “Miért nélkülözhetetlen az email címlista letöltés?

 1. Pingback: Spam szűrők kikerülése - mi a módszer? - EmailCímlista.hu

cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Fresh Coffee
Subscribe to our free newsletter and get all the coffeeshop's news right into your mailbox. And a cup of mocha for free.
111 napos Email kurzus?
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről, törvényekről.

Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. A jogi rizsától függetlenül az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom!
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Figyelem!
A hírlevél marketing fontos, a legolcsóbb ügyfélszerző megoldás még mindig ez! Elmondom a legfontosabb tippeket!