Email címlistával kerestek, tátva maradt a szám

Tudatosan akarnak vásárolt email címlistával dolgozni

Pár hete email címlistával keresett egy tréner vállalkozás, egy tanácsadóval a  cég élén.  Ma beszéltünk telefonon, hogy neki milyen email címlistára van szüksége. A hölgy, akivel egyeztettem teljesen letaglózott, mert nem akartam hallani a fülemnek. Ahogy hallgattam azon kaptam magam, hogy tátott szájjal hallgatom. Nekik ugyanis az a fontos, hogy címlistát vásároljanak, ez policy… És nem érdeklik őket a panaszok, az, hogy tömegesen, kéretlenül küldenek hírleveleket.

Email címlistával kerestek

Email címlistával vásárlással kerestek

Vagyis amikor elmondtam, hogy nekem az a fontos, hogy email címlistákat építek az ügyfeleimnek, ahol a lényeg az, hogy a regisztráló hozzájárul az ügyfelem hírleveléhez és nem mellesleg érdekli is a termék… Azt a választ kaptam, hogy neki ez nem fontos, hanem kész címlistákat vásárolnak és azt bombázzák hírlevelekkel. A lényeg a méret egy címlistánál és az, hogy olcsó legyen és sokan legyenek benne. És az nem fontos, hogy ezért milyen kép alakul ki a vállalkozásról? Az, hogy hosszú távon mit fog hozni? Mi volna ha egy SPAM email címlistával dolgoznának a nagy tanácsadók?

Hitelesek lehetnének ilyen email címlistával a neves marketing tanácsadók? Azt hiszem nem! Talán csak én vagyok megrögzött email címlista építő fanatikus, mert már évek óta látom a különbséget az épített és vásárolt email adatbázisok között. Na meg azt is, hogy ez egy igen nagy kihívásokkal teli terület, mert minden ügyfélnek címlistát építeni egy újabb nagy kihívást jelent. Ugyanis a termék vagy szolgáltatás erőteljesen meghatározza az email címlista építésének módját.

Ez a mai beszélgetés minden esettre nagyon meglepett és ezt nem is tudom leplezni, de nem is akarom annyira, mert tanulságos lehet mindenkinek ez a kis rövid gondolatmenet. Biztos vagyok benne, hogy ahány vállalkozó, annyiféle megközelítés létezik a törvényes vagy a vásárolt címlistákkal kapcsolatban. Te hogyan látod ez az email címlista kérdést? Szerinted hiteles tud lenni, maradni egy ilyen tréner, ilyen hozzáállással?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük