Hírlevél küldés helyett off

Hírlevél küldés tervem megdőlt, mert amikor be akartam lépni…

Ma hírlevél kiküldés volt napirenden az email címlista oldalamnál, ezért el is kezdtem írni a kreatív szöveget. Szépen megterveztem, hogy milyen témával örvendeztetem
meg a kedves Olvasókat a hírlevelemben, de aztán egészen más fordulatot vett ez a történet. A sztorim írása közben arra gondoltam, hogy meglesem a hírlevélküldő
szoftveremben hogyan állnak a hírlevél regisztrációk, mennyi feliratkotóm van már?! De nem tudtam belépni a hírlevélküldő szoftverembe, mert egy fekete ablak fogadott szép zöld betűkkel, jó nagyra formázva a következőkkel:

“HACKED By ….ab729 BLACK HAT

sorry admin! your security is very low (micsoda öröm)

!Do not forget I’m black hat!

my id: blackh… at yahoo.com”

Hírlevél küldés terveimet offolták, mert feltörték a rendszert

Hírlevél küldés terveimet offolták

Uhhh… Valaki a tárhelyembe vágta a kését? Mi lesz a hírlevél küldés tervemmel?

Ugye milyen jó első kézből értesülni, hogy a rendszerem – ami lényegében nem az “enyém”, hanem a hírlevélküldő szoftver fejlesztő munkájának gyümölcse – alacsony biztonságú és könnyen feltörhető. Hogy a hírlevél ma nem fog menni az elég bizonyos. Azért az mégis elgondolkodtatott, hogy mi járhatott “….ab729” hacker fejében? Talán arra gondolt, hogy majd írok neki és megkérdezem tőle mit kell tennem? 🙂

Most kokomlyan a Bökönyi Norbert hírlevél küldésének megakadályozása a nagy kihívás?

S vajon mi volt a motiváció, hogy keleti polgártársunk pont az én hírlevélküldő szoftverem feltörését tűzte ki szent küldetéseként? Miért nem töri fel a Nasa rendszerét?
Vagy az már kihívás volna? Netán nem lenne elég nagy kapacitás hozzá személyi vagy technikai vonalon? 🙂

Van pár hírlevélküldő rendszerem…

Bocs, de van másik… Na persze pici kellemetlenséget mégis okzott ezzel, de különösebb fejtörést nem! A hírlevél küldés napi feladat, be vagyok rendezkedve. Van A terv, B terv, C terv hírlevélküldésre.

Miért írok erről?

Nemrég megtréfáltam saját magamat, mert annyi hírlevél érkezik hozzám, meg hírlevél értesítő, automata levelek, számlák, satöbbik, hogy majdnem utaltam egy vállalatnak, pedig nem is rendelek tőlük semmit. Csupán a megszokás, a saját automatizmusom miatt… A sok furcsa hírlevélről itt írok bővebben.  Hírlevél küldés vonalon még más témákban is olvashatsz arról, hogy kell érteni a hírlevél marketinghez? A link alatt olvashatsz erről a hipotézisemről is, de nézzük tovább…

Mit kell tenned? Legyen szó hírlevél külés vagy cms zavar, feltörés a probléma forrása?

Ha netán te is hasonló sztori részesévé válnál – és nem te lennél a faltörő kos -, mert a te hírlevélküldő rendszered vagy weboldalad is feltörik, akkor a következőket kell tenned!

– Lépj kapcsolatba a tárhelyeddel vagy a szervered üzemeltetőjével.
– Lépj kapcsolatba a weboldalad és/vagy hírlevélküldő szoftvered fejlesztőjével.
– Gondoskodj róla – ha más nem teszi -, hogy legyen minden napon/héten/hónapban biztonsági mentésed az anyagaidról.
– Legyen több lépcsős biztonsági mentésed és több csatornán vagy eszközön tárold ezeket.
– Legyen mentésed a hírlevél szoftver adatbázisáról, a forrásfájlokról, de akár a szegmentált csoportokat külön is exportálhatod sxcelbe.
– Ezen túl ha ingyenes cms-t használnál, akkor mindig legyen naprakész a frissítésed!
– A frissítéseknél ne csak a cms-re, hanem a pluginekre – azaz a kiegészítőkre – is fordíts komoly figyelmet, mert utólag kiderült, hogy egy plugin miatt történt a hírlevélküldő rendszer feltörése is…
– Ha lehetséges inkább használt fizetős plugineket, de azokból is olyanokat, amelyeknek rendszeres a frissítése és már jó pár ezret eladtak belőle így várhatóan folyamatosan lesz upfdate hozzá.

Szóval, ha netán nem lennél naprakész hírlevél szoftver, cms, plugin vonalon, akkor most rohanj és frissítsd a rendszereidet, mert különben bajba kerülhetsz…

 

One thought on “Hírlevél küldés helyett off

  1. Virtual server

    Igy UTF-8 kodolassal kuldi ki a levelet a rendszer. Ambar megjegyzem, hogy az ilyen fajta kuldes gyakran levelszemetkent landol a cimzett levelesladajaban.

cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Fresh Coffee
Subscribe to our free newsletter and get all the coffeeshop's news right into your mailbox. And a cup of mocha for free.
111 napos Email kurzus?
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről, törvényekről.

Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. A jogi rizsától függetlenül az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom!
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Figyelem!
A hírlevél marketing fontos, a legolcsóbb ügyfélszerző megoldás még mindig ez! Elmondom a legfontosabb tippeket!