Amikor a kamu email címlista győz

Sajnos az olcsó hús email címlista győzött 🙁

Egy  vállalkozás kért tőlem ma ajánlatot email címlistára. Az email címlista egy kényes téma, mert senki sem akarja megégetni magát gagyi vagy törvényellenes úton gyűjtött netes címlistákkal, de mégis mindenkinek tegnapra kéne. Pedig az email adatbázis építés hosszú folyamat, ezért az utóbbi időben bevezettünk egy kizárólag a céges emailcím lekutatásra fókuszáló szolgáltatást a legjobb létező forrásból nyerjük ki őket. Persze, mi ezt is igyekszünk máshogy “építeni”, mert javaslatokat teszünk a leendő ügyfeleknek, hogy az ő terméke szempontjából releváns listát kutassunk le.

Email címlista letöltés?

Email címlista letöltés???

Így aztán a céges olvasók a nekik szóló termékeket vagy szolgáltatásokat kapják meg, amely kellő formába öntve hasznos tud lenni mindkét félnek. Éppen egy ilyen ajánlatot küldtem el, amikor rá egy napra kaptam egy SPAM levelet, amelyben címlistákat hirdettek:

…..
– 4.000.000 privát email cím

– 2.000.000 privát email cím
– céges email cím
….

Ez a SPAM levél a ügyfél jelölthöz is eljutott… Elbuktuk az ajánlatunkat, mert az ügyféljelölt az olcsó, referenciák nélküli, a .net, lenyomozhatatlan kiterjesztésű domain névvel működő vállalkozást választotta… Ha egyáltalán vállalkozás volt?

Sajnos rosszul tette, de ez az Ő tanulópénze lesz, nem a mi kudarcunk,  mert privát email címekre nem lehet hírlevelet küldeni csak önkéntes feliratkozás után. Privát email címeket nem lehet értékesíteni… Ilyen nincs! Tehát ebből evidens, hogy a cég vagy magát cégnek beállító privát szervezet csak illegális úton juthatott ilyen email címlistához. Ilyet egyszerűen nem lehet kiadni… Ha ilyenre küldesz hírlevelet, akkor kéretlen levélnek minősül és 500.000 Ft dicséretben részesülhetsz hírleveleként.

Elég kényes téma ez, mert mindenki tegnapra akar email címeket és többen ráugranak az ilyen olcsó húsokra, amiket a neten hirdetnek .com, net. akármi domainek alatt ilyen pár tízezer forintért 30.000-es, meg milliós nagyságrendű címlistákat kaphatsz. De milyen ezeknek a minősége? Forrása? Garancia?

Mennyivel okosabb volna ugyanennyi pénzért egy pár ezres működő listát realizálni, igaz? Ami bizonyítottan működik!

Persze, vannak olyan emberek, akik szeretnek másokat idegelni, húzni a többiek agyát. Ilyenekkel biztosan te is találkozol nap, mint nap a levelesládádban…

A tanulság? Gondold át, hogy neked MIA jobb? A krémtúró címlista? 🙂 Vagy egy használható email címlista? Jobb egy milliós ömlesztett email címlista, amiért büntetnek? Vagy egy pár ezres céges, működő címlista, amelyik pont a te célpiacodra van leszűrve?

Vajon melyik a hatékonyabb reklámlevél?

Az 500.000 vállalkozónak leküldött alkoholszonda reklámlevél? Vagy egy pár ezer szobafestőknek leküldött Trinát festék reklámja…?
Remélem, hogy nem is kérdés, hogy a második a hatékonyabb és egyetlen út!

Vajon miért nincs kint egy hiteles ajánló sem az ilyen címlistát kínáló oldalakon? Miért vannak fent az ilyen oldalak kapcsolatfelvételi oldalán fotómodell kislányok fejükön headsettel? Miért  nem vállalja magát fényképpel a tulaj vagy valamilyen értékesítő kolléga?

Talán a te fejedben is megfogalmazódnak ezek a kérdések, amikor egy új partnert keresel, mert a bizalom, megbízhatóság, garancia fontos kérdések. S persze az, hogy a befektetésedért azt kapd és olyat, amit megálmodtál. Talán érthető, hogy érzelemdúsra sikeredett ez a bejegyzés is :), de biztosan te sem tűrnéd szemrebbenés nélkül, amikor egy nem is versenytárs, hanem egy kamu cég vevőket visz el tőled. Valami olyan silány és törvényellenes portékával, ami mondjuk be van tiltva az Eu-ban és ezzel bajba sodorja a vevőit is… S ő is tudja, meg te is tudod, hogy az ügyfél rosszul fog járni… Valahol még az ügyfél is érzi ezt, – dehát olcsó volt – amikor jön majd az 500.000 Ft bírság, akkor majd nem lesz már olyan olcsó…

Tudod ha kihagyom az illegalitást az egészből, akkor is tanulságos ez a sztori, mert az olcsóbb a végén mindig drágább…

cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
cxcvcvc
111 napos
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről. Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis kört. Adataidra vigyázok, ki nem adom!
Fresh Coffee
Subscribe to our free newsletter and get all the coffeeshop's news right into your mailbox. And a cup of mocha for free.
111 napos Email kurzus?
111 napos email marketing kurzus. Amit tudni kell a feliratkoztatásról, email bázis növelésről, hírlevelezésről, törvényekről.

Kérd, nehogy lemaradj róla, mert már 5.000-en jelentkeztek rá!
Szeretnél képbe kerülni? Akkor csak a neved és az elsődleges címed írd be, hogy biztosan megkapd ezt az értékes tudnivalót.
Szeretnél kép
Elfogadom az adatvédelmi szabályokat. Pipáld be a kis négyzetet, törvény teszi ezt kötelezővé. A jogi rizsától függetlenül az adataidra vigyázok, másnak ki nem adom!
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Figyelem!
A hírlevél marketing fontos, a legolcsóbb ügyfélszerző megoldás még mindig ez! Elmondom a legfontosabb tippeket!